POETRYFILM ACROSS THE BORDERS

Filmwerkstatt Munster en DZIGA hebben de handen ineen geslagen voor het internationale project Poetryfilm Across the Borders. In het kader van de focus op Nederlandstalige literatuur tijdens de Frankfurter Buchmesse 2016 -Europa’s grootste boekenfestijn – krijgen jonge filmmakers en dichters in een grensoverschrijdende workshop de mogelijkheid om onder professionele begeleiding ‘poetryclips‘ te maken. De basis is een Nederlandstalige poëtische tekst die in de werkplaats wordt gevisualiseerd tot een poëziefilm.

Tijdens de derde meeting van Filmlab Eu 2.0 in Münster, nodigde Filmwerkstatt Münster DZIGA uit om samen te werken met Zebra Poetry Filmfestival Berlin. Samen werd het concept Poetry Film Across The Borders ontworpen. In dit project vormen vier gedichten van de Nederlandse dichter Frouke Arns, stadsdichter Nijmegen in 2016, de basis. Toevallig is Frouke geboren in Münster.

 

Tijdens de kick-off in maart 2016 werden haar gedichten voorgedragen aan een publiek van geïnteresseerde filmmakers. Uit alle daarop volgende inschrijvingen werden twee Duitse en twee Nederlandse filmmakers geselecteerd: Christian Fries, Sina Seiler, Victorine van Alphen en het duo Ruut van der Beele & Jonah Falke.

Onder begeleiding van masterclass leiders Rainer Komers en Bea de Visser werd het filmproces aangescherpt. In oktober 2016 ging Poetry Film Across the Borders in première tijdens het Zebra Poetry Filmfestival in Münster/Berlin. Diverse screenings volgden zoals Independant Days (Karlsruhe), Film by the Sea (Vlissingen).

 

Nieuwsbrief Schrijf je in! Community Word lid!
Contact Waalbandijk 14 M 6541 AJ Nijmegen 024 360 6603 Info@dziga.nl
Subsidiënten